De armoede van economische gelijkheid

Dit boek is de eerste theoretische weerlegging van het denkkader van Piketty. De schrijver analyseert op logische wijze de gevolgen én oorzaken die Piketty vanwege zijn eigen definities niet kan zien.

Daardoor is De armoede van economische gelijkheid een aanrader voor iedereen die instinctief aanvoelt dat 80% belasting heffen op kapitaal de gesignaleerde problemen wereldwijd niet gaat verhelpen

Op 4 December zal de boekpresentatie plaatsvinden en de verkoop van start gaan. Wij laten u graag weten wanneer u het boek kunt kopen

We respecteren uw privacy en sturen u geen spam

  • q-iconWaar gaat dit boek over?

    Dit boek is de eerste theoretische weerlegging van de nivelleringstheorie van Piketty. In het boek worden de door hem zo genoemde ‘wetten van kapitalisme’ stuk voor stuk behandeld en voorzien van krachtig commentaar. Het boek laat zien dat zijn denkkader in theorie klopt, maar dat toepassing ervan op de praktijk kwalijke gevolgen zal hebben. Om de gesignaleerde problemen op te lossen is dan ook een ander denkkader nodig, dat gepresenteerd wordt in dit boek.

  • q-iconWaarom is dit boek belangrijk?

    Dit boek is belangrijk omdat het een eerste theoretische weerlegging is van het denkkader van Piketty. Tot nu toe waren er alleen bezwaren tegen de gebruikte data. Het maakt niet uit wat voor data er gebruikt worden. Dit boek gaat als eerste direct naar de grondslagen van de nivelleringstheorie van Piketty.

  • q-iconWanneer kan ik dit boek kopen?

    U kunt het boek straks als e-book kopen en middels print-on-demand via Amazon en Bol.com. Bezoekers van de boekpresentatie hebben de mogelijkheid een beperkte editie te kopen.

Zoals Piketty het ziet wordt het rendement op kapitaal bepaald door de waarde van het kapitaal maal het percentage, zoals de vergelijking laat zien. Piketty bevestigt dat dit zijn gezichtspunt is in de voorbeelden die hij geeft in het boek. Dit is echter omgekeerd. Het rendement op kapitaal wordt niet bepaald door de waarde van kapitaal; de waarde van kapitaal wordt bepaald door het rendement dat het produceert. Het juiste gezichtspunt hierop wordt duidelijk neergezet door Carl Menger in zijn Principles of Economics.